header image
header image
header image
On januari 17, 2016, Posted by , In Blog, With No Comments

Datum: 15 januari 2016

Wie en wat is JOOLS

JOOLS is een nieuwe Belgische speler op de markt van de E-bikes.
Het bedrijf is een drietal jaren geleden opgericht door ex profvoetballer Marc Hendrikx. Alles begon met zijn passie voor fietsen en de ambitie om een product te ontwikkelen dat tegemoet komt aan de hedendaagse marktvraag inzake design, comfort en veiligheid. De JOOLS E-bikes zijn gelanceerd in de zomer van 2015 en worden inmiddels via een netwerk van meer dan 50 dealers in België aan de man gebracht.

Wat is er zo speciaal aan deze fietsen

De E-Bikes zijn uitgerust met een gloednieuwe Direct Drive motor (Bafang), die onlangs nog tijdens een uithoudingswedstrijd voor elektrische fietsen op de Nurburgring won van alle andere fabrikanten.
Daarnaast zorgt een Power Accu van 13 Ampère en een ingebouwde naafversnelling van Shimano (Nexus 8-speed) dat je meer dan 100 Km ver kan. Maar er is meer zoals de Smart Console voor een super eenvoudige bediening, de bel die bijdehands is ingebouwd in de remgrepen, remlichten die automatisch aangaan, hydraulische remmen en een afwerking om U tegen te zeggen. Naast de Premium modellen (Max’Edrive & Cit’Ebike) is er ook een standaarduitvoering (EcoHub) verkrijgbaar met een motor ingebouwd in de naaf van het achterwiel. Vorige maand lanceerde JOOLS nog de Eas’Ebike, dewelke waarschijnlijk de meest eenvoudig plooibare fiets op de markt is.

Marc Hendrikx over JOOLS

“Een droom die werkelijkheid wordt? Dat mag je zeggen! Op het einde van mijn voetbalcarrière had ik het al uitgekiend. Ik wou en zou iets met fietsen gaan doen. Snel investeerders gevonden met dezelfde passie en… we zijn nu net geteld vier jaar verder en ze staan er! De JOOLS E-bikes, elektrische fietsen van een nieuwe generatie. Ontwikkeld voor wie de wagen wat vaker wil laten staan en toch vlot op zijn bestemming wil geraken. JOOLS E-bikes zijn in België en voor België ontworpen. En nu scoren!”

Marc Hendrikx

Comments are closed.