Elektrische fietsen voor bedrijven

Onze wegen slibben dicht en dat zorgt voor veel files en frustratie. Daarnaast is ook de impact op het milieu van de auto steeds meer een probleem. Dat zorgt er voor dat steeds meer werknemers voor hun woon-werkverkeer kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen zoals de (elektrische) fiets. Uiteraard zijn wij bij JOOLS trots dat wij kunnen bijdragen aan een toekomstgerichte mobiliteit.

Ook u als werkgever kunt nu uw steentje bijdragen door het aankopen of leasen van fietsen voor uw medewerkers. Zo voorziet u enerzijds uw werknemer van een doeltreffend en gezond vervoersmiddel, en anderzijds zorgt u ook voor gemotiveerde werknemers die actief bijdragen aan een beter milieu.

Win-win voor werknemer én werkgever

Een bedrijfsfiets heeft tal van voordelen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever. Wij zetten ze even op een rijtje.

Voordelen voor werknemer

  • Fietsen brengt op! Dankzij de fietsvergoeding kan je tot €0,23 per gereden fietskilometer ontvangen die bovendien belastingvrij is. Een bedrijfsfiets wordt niet beschouwd als belastbaar voordeel, ook niet als je je bedrijfsfiets voor privédoeleinden gebruikt. Een leuke fietstocht met je JOOLS in het weekend is dus mooi meegenomen! Bovendien bespaar je vaak ook op kosten die je anders misschien zou hebben, zoals benzinekosten, duurder onderhoud van je wagen, parkeerkosten, …
  • Fietsen is gezond! Wist je dat fietsen goed is voor de gezondheid? Fietsers zijn minder ziek en leven langer, dat is wetenschappelijk bewezen! Wie elke dag een uurtje naar zijn werk fietst, kan misschien ook al eens een beurt in de fitnesszaal overslaan en toch fit en slank blijven. Daarnaast heeft een fiets ook een positief effect op het milieu en daar worden we allemaal gezonder van!
  • Fietsen zijn snel! Door de fileproblematiek in Vlaanderen ben je vaak sneller met de (elektrische) fiets dan met de wagen. Zeker in de stad is een fietstochtje een stuk sneller dan een autorit. Bovendien weet je op voorhand hoe lang je onderweg zal zijn. Ook parking zoeken behoort tot de verleden tijd. Kortom meer vrije tijd voor jezelf!
  • Fietsen is leuk!  Dankzij de mogelijkheden van een omnium verzekering (diefstal en schade), pechverhelping onderweg en een onderhoudsplan kan je altijd rekenen op je fiets.
  • Fietsen is flexibel! Een fiets is zeer flexibel en kan perfect voorzien in je behoeften.
Marc Hendrikx onderweg met de Littl’e Big One van JOOLS bikes

Voordelen voor werkgever

  • De fiscus houdt van fietsen. De kosten voor een bedrijfsfiets en zijn toebehoren (fietsaccessoires maar bijvoorbeeld ook een fietsenstalling) genieten van een verhoogde fiscale aftrekbaarheid van 120%. Voor wie regelmatig met de fiets naar het werk rijdt zijn er ook geen sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd.
  • Een positief imago. Het aanbieden van bedrijfsfietsen past volledig in het plaatje van maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor het milieu en gezonde werknemers. Ook de buurtbewoners van uw bedrijf zullen positief reageren op een verminderde verkeersdrukte wanneer uw werknemers vaker de fiets nemen.
  • Gezonde en productieve werknemers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fietsende werknemers gezonder zijn, stipter arriveren en minder vaak afwezig zijn op het werk. Daarnaast krijgen ze minder te maken stress in de file wat ongetwijfeld ook een positief effect heeft op de gemoedsrust.
  • Kostenbesparing. U bespaart op brandstofkosten en op parkeerruimte. Die vrijgekomen parkeerruimte kan bovendien ook beter aangewend worden voor uw klanten bijvoorbeeld.
  • Fietsleasing. Om het voor u als werkgever nog makkelijker te maken om met bedrijfsfietsen aan de slag te gaan zijn er nu ook leaseformules.

Ontvang de laatste nieuwtjes

Meld je aan op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!
Nieuwsbrief

Meer nieuws

crossmenuarrow-right