Hoe blijft mijn Jools fietsbatterij in topconditie?

Na regen komt zonneschijn! Wij kunnen niet wachten op het voorjaarszonnetje om terug vaker op de fiets te gaan. Net zoals jullie waarschijnlijk. Maar hoe draag je best zorg voor de batterij?

Wat kan ik precies doen om in de winter problemen met mijn JOOLS fietsbatterij te voorkomen?

 1. Bewaar de accu van je e-bike op kamertemperatuur en in een droge omgeving. Zorg ervoor dat de batterij minstens voor de helft, idealiter tot 80%, is opgeladen. Zo verminder je de kans op diepontlading.
 2. In de wintermaanden gebruik je de fiets minder of zelfs helemaal niet maar toch moet een fietsaccu regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven.
 3. Als je in de wintermaanden je fiets niet gebruikt, laad je accu dan minstens één keer per maand op.
 4. Staat je fiets de hele dag buiten? Neem dan je afneembare accu mee en bewaar hem binnen op een veilige, warme en droge plek. Er zijn ook speciale, thermische draaghoezen beschikbaar waarin je de accu van je e-bike kunt bewaren.
 5. Let op met de display van je JOOLS door vocht en buiten te staan kan deze kapotvriezen. Dek hem altijd af als hij buiten staat.
 6. Je fietsaccu opladen doe je beter binnen bij kamertemperatuur. Blijf altijd in de buurt als je een batterij oplaadt en doe dit best niet ’s nachts.
 7. Bij lage temperaturen kan je minder ver fietsen met je batterij, om de batterij zo lang mogelijk in topconditie te houden moet je hem blijven gebruiken. Tussen de gure dagen door is er vast wel een moment dat je eens een toertje kan doen met je JOOLS.
 8. Laat na een fietstocht in de winter de accu minstens een half uur opwarmen op kamertemperatuur voordat je gaat opladen.

Niet enkel in de winter moet je zorg dragen voor de accu van je JOOLS

Ook al vermindert de capaciteit van een JOOLS fietsbatterij automatisch, toch kan je er zelf op eenvoudige manier voor zorgen dat de batterij van je geliefde elektrische fiets langer op punt blijft. Hier zijn nog wat extra tips:

 • Het is niet goed voor de batterij van je elektrische fiets om helemaal leeg te zijn. Rij ze dus liefst niet helemaal leeg en laad ze op vóór de motorondersteuning uitvalt. Indien je fiets over een BMS (Battery Management System) beschikt is de batterij hiertegen beschermd en zal ze nooit helemaal ontladen, dit systeem is beschikbaar bij onze nieuwste generatie fietsen.
 • Is de accu van je fiets leeg? Zet hem dan niet weg zonder hem even kort op te laden. Gebruik je elektrische fiets ook regelmatig om schade aan de batterij te vermijden.
 • Staat je fiets een tijd stil? Bewaar de batterij dan op kamertemperatuur.

Schade aan uw batterij?

 • Is je fiets zwaar gevallen? Laat dan zeker de batterij even nakijken door de fietshandelaar.
 • Is uw batterij gezwollen of beschadigd, ga er onmiddellijk mee naar uw dealer.
 • Als de batterij van uw JOOLS niet meer werkt ga dan altijd langs bij uw dealer. Maak in geen geval zelf een batterij open!!!!

Ontvang de laatste nieuwtjes

Meld je aan op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!
Nieuwsbrief

Meer nieuws

crossmenuarrow-right