Onderhoud van mijn Jools E-bike?

Een elektrische fiets heeft meer componenten dan een klassieke fiets en daarom is het onderhoud belangrijk om lang van uw fiets en ook uw batterij te genieten. Hieronder geven we u wat tips mee om uw fiets in optimale conditie te houden.

Uw E-bike poetsen

Een goed onderhouden fiets gaat langer mee en voorkomt dat vuil zich ophoopt op schroeven en moeren. Verder gaat al dat opgehoopte vuil water vasthouden. En als dat water niet weg kan kan dit schade veroorzaken aan uw fiets. Zeker in de wintermaanden met strooizout is het belangrijk om regelmatig uw fiets met een sopje proper te maken.

Een goed onderhouden fiets zal beter rijden

Nazicht van uw E-bike

Kijk regelmatig of alles nog goed vastzit, door trilling kunnen schroeven al eens een beetje loskomen, deze aandraaien zal verdere problemen voorkomen. We sommen even de belangrijkste zaken op die belangrijk zijn om na te (laten) kijken.

Bandenspanning

Pomp uw banden steeds op tot de aanbevolen druk. Te slappe banden zorgen voor meer slijtage en een kleiner bereik omdat de accu sneller leeg gaat.

Verlichting en remmen

Check regelmatig uw verlichting en remmen. Bij elektrische fietsen slijten uw remblokjes immers sneller dan bij een klassieke fiets.

Smeer

Smeer uw bewegende onderdelen regelmatig.

Batterij

Een van de meest gevoelige onderdelen van een elektrische fiets is de batterij. Het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden. Let op met een nieuwe batterij. Om deze op volledige capaciteit te krijgen is het zeer belangrijk om de eerste 2 keer de batterij volledig op te laden. Daarna is het belangrijk om regelmatig bij te laden. En niet telkens volledig leeg te rijden.

Een batterij is ook gevoelig voor lage temperaturen, in de winter zal uw bereik dan ook iets lager zijn dan in de zomer. Het is dan ook belangrijk om de batterij binnenshuis te bewaren om ontlading tegen te gaan.

Besluit u in de winter niet te rijden dan is het zeer belangrijk om de accu niet leeg weg te leggen en al zeker niet in de kou. Als je hem niet gebruikt is het aan te raden om hem toch maandelijks even op te laden.

JoolS dealer

Bij problemen of voor een jaarlijks onderhoud van uw elektrische fiets kan u best bij uw dealer passeren. Zij hebben de juist apparatuur om uw fiets in topconditie te houden en het elektrische gedeelte te checken of up te daten.

Ontvang de laatste nieuwtjes

Meld je aan op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!
Nieuwsbrief

Meer nieuws

crossmenuarrow-right