Veel voorkomende vragen over de batterijen.

Even ter inleiding. Wij krijgen regelmatig vragen over de actieradius van de batterij. Daarom hier even wat meer informatie hoe zoiets nu eigenlijk werkt en waarom er soms verschillende waarden op eenzelfde type fiets kunnen komen.

De actieradius op het display van uw fiets is een ruwe schatting en geen exacte wetenschap!

Net zoals de range functie op een auto is dit een indicatie die onderhevig is aan enorm veel externe factoren en tevens ook kan verschillen na een (tank)/ oplaadbeurt van de batterij.

Batterijactieradius kan enkel en alleen getest worden wanneer de fiets in optimaal onderhouden toestand is, versleten of platte banden, aanlopende remmen etc beïnvloeden deze enorm.

Hou ook steeds rekening met het feit dat actieradius in onze folder een indicatie is tussen 2 waarden minimum en maximum en getest zijn in de meest ideale omstandigheden zijnde:

  • Ideale ( lees geringe ) gewicht van de berijder.
  • Batterij in 1 rit leeggereden met een minimum aan stops. ( optrekken is energieverbruik )
  • Schakelen van het versnellingsapparaat in de meest economische stand om een zo weinig mogelijk energieverbruik te genereren.
  • Schakelen van de ondersteuningsniveaus in de meest economische stand om een zo weinig mogelijk energieverbruik te genereren.
  • Ideale parcours en ideale weersomstandigheden.
  • Een perfect onderhouden fiets.

Hoe krijg ik dan het meeste uit mijn batterij?

Goede zorg voor fiets en batterij. Vuil en gebrek aan onderhoud zorgen voor een grotere weerstand en vermindering van het rollend vermogen van uw fiets waardoor de motor harder moet werken en dus meer gaat verbruiken.

Gebruik uw versnellingen. Bergop, starten en stoppen, wind tegen, schakel steeds een versnelling of meer lager om uw motor en dus ook uw batterij te sparen.

Volle banden zijn vlotte banden, verzorg de luchtdruk in uw band.

Hoe hoger de ondersteuning hoe minder actieradius. Probeer steeds zo laag mogelijk te blijven in uw ondersteuningsniveau, zeker eens u op kruissnelheid bent. U zal merken dat u veel langer kan rijden en ook nog eens werkt aan uw conditie.

Maar vooral geniet van uw JoolS.

Ontvang de laatste nieuwtjes

Meld je aan op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!
Nieuwsbrief

Meer nieuws

crossmenuarrow-right